Делфинариумът във Варна организира безплатни коледни представления за децата. те ще се

...
Делфинариумът във Варна организира безплатни коледни представления за децата. те ще се
Коментари Харесай

Супер новина за всички малчугани, които обичат да ходят в Делфинариума във Варна

Делфинариумът във Варна организира безвъзмездни коледни представления за децата. те ще се състоят на 16 декември от 10:30, 12:00 и 15:30 часа. 

Малчуганите ще могат да видят какви дарове е приготвил Дядо Коледа на делфините. показват от Делфинариума.  И дребни, и огромни ще с енасладят на песни, танци, волейбол и футбол, както и въртене на обръчи дружно с морските бозайници.

Освен за делфините Добрия дъртак е подготвил и дарове за децата. Той ше зададе въпроси, свързани с живота на тези бозайници и при верен отговор - всеки ще получи премия. 

А ето и въпросите, скрити в огромния чувал на Дядо Коледа: 

Въпрос 1: Делфинът риба ли е?

Не. Въпреки, че външно наподобяват на огромни риби. Делфините са бозайници, топлокръвни са, дишат с белите си дробове, раждат дребните си живи и ги кърмят посредством млечни жлези.

Въпрос 2: Как дишат делфините?

Делфините нямат хриле като рибите, по тази причина не могат да дишат под вода. Те би трябвало да излизат на повърхността, с цел да поемат въздух. Делфините не дишат през устата си и нямат ноздри както хората. Вместо това, те имат отвор за дишане на горната част на главата си, която могат да отварят и затварят, с цел да дишат.

Въпрос 3: Колко делфина живеят в Делфинариума?

Пет: Кимбо, Доли, Йоана, Бимбо и Флипър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР